CAPPADOCIA – 233€/pers (zbor + 4 nopti cazare + mic dejun)


DETALII OFERTA


RUTA: BUCURESTI-CAPPADOCIA-BUCURESTI

PERIOADA: 05 noiembrie – 09 noiembrie

TEMPERATURA MEDIE:  9°C

PRET BILETE AVION :  217€/pers -> REZERVA BILETE AVION 

PRET CAZARE :  16€/pers ->    REZERVA CAZARE  

PRET MASINA/zi: 27€ -> INCHIRIAZA MASINA

MONEDA:  LIRA TURCEASCA  1TRY = 0.16€

PRET TOTAL PERSOANA: 05 – 09 noiembrie = 233€ (zbor + 4 nopti cazare + mic dejun)


DETALII VIZA


*Intrarea pe teritoriul Republicii Turcia pentru cetăţenii români este permisă cu următoarele documente de călătorie româneşti:

  • Paşaport diplomatic;
  • Paşaport diplomatic electronic;
  • Paşaport de serviciu;
  • Paşaport de serviciu electronic;
  • Paşaport simplu;
  • Paşaport simplu electronic;
  • Paşaport temporar.

Paşapoartele menţionate mai sus trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală.


DESPRE ORAS


Numele său a fost probabil derivat din Katpatuka, pământul cailor frumoși, în limbă hitită. Capadocia este în general considerată câmpia și regiunea muntoasă a estului Anatoliei centrale în jurul capătului superior și mijlociu al râului Kizilirmak (râul Roșu). Aici s-au traversat mai multe autostrăzi străvechi și diferite culturi au intrat în contact între ele. A fost și țara hitilor. Peisajul slab locuit din Cappadocia este caracterizat de gresie roșie și depozite de sare din perioada Miocenului (Terțiar). Cu toate acestea, zonele relativ mici de sol fertil de pe tuf vulcanic este locul în care populația tinde să se concentreze. Această parte sudică a Capadociei, cea mai dens populată, este adesea vorbită ca inima regiunii și totuși se află în colțul extrem sud-vestic. Pe lângă cereale, Cappadocia este cunoscută mai ales pentru cartofi, fructe și vin. Aici puteți gusta unele dintre cele mai bune exemple de Bucătărie turcească.
Originile acestei regiuni neobișnuite pot fi urmărite în perioada terțiară cu aproximativ 50 de milioane de ani în urmă, când craterele și coșurile de fum au dominat peisajul. De atunci cantități uriașe de materiale vulcanice au scos din numeroși vulcani. Forțele de eroziune au modelat incredibilul și unicul peisaj capodocian cu tuf. De sute de ani, oamenii au săpat în tuful moale, dar ferm, pentru a crea locuințe, mănăstiri, biserici și orașe subterane.
Șeminee de zână sub zăpadă Istoria Capadociei a început în timpurile preistorice. Cultura Hatti (2500-2000 î.e.n.) și-a avut loc în epoca bronzului și în aproximativ al II-lea mileniu î.Hr. hitiții s-au stabilit în regiune. Curând asirienii (2000-1800 î.Hr.) și-au stabilit posturile comerciale. Frigienii au condus probabil Capadocia din 1250 î.Hr., dar lidienii au fost expulzați la mijlocul secolului VI î.Hr. de către perșii care au condus până în 334 î.Hr. În anul 17 d.Hr. regiunea a devenit o provincie romană, au fost construite rutele comerciale și militare, iar centrele urbane și așezările au fost încurajate. Odată ce Asia Mică a intrat sub influența creștină, primele comunități creștine au apărut în Capadocia și cei persecutați pentru credințele lor religioase în alte părți au căutat refugiu în regiune. Capadocia a devenit astfel un topitor al unei varietăți de grupuri etnice, toate care au influențat cultura și credințele religioase. Basilius cel Mare (329-379 d.Hr.), episcop de Cezareea (modernul Kayseri), a inspirat multe colonii religioase și timp de o mie de ani, un mod de viață monahal activ a îndurat în întreaga Capadocia. Invazii mai întâi din Turkmenistan și Mongolia și apoi din Seljuks și Otomani au pus capăt mișcării.


DETALII BILETE DE AVION


REZERVA BILETE AVION

PRET BILETE DE AVION:  217€/persoana    

RUTA: BUCURESTI-CAPPADOCIA-BUCURESTI

PERIOADA: 05 noiembrie – 09 noiembrie

*Pentru dimensiunilor bagajelor, verificati sectiunea -> BAGGAGE.


ZBORURI DIN BUCURESTI:  de la 217€ – 1 ESCALA

02-06 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR           

02-09 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR            

05-12 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR           

07-10 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR   

07-14 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR      

17-24 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR           

12-16 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR           

15-18 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR            

12-19 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR      

19-23 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR      

22-25 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR      

19-26 noiembrie-217€ -> REZERVA ZBOR      

*Pentru mai multe bilete de avion apasati pe butonul REZERVA ZBOR de mai sus iar acolo gasiti toate optiunile disponibile in perioada in care doriti sau aveti vacanta.


DETALII CAZARE


  REZERVA CAZARE    

PRET CAZARE:  16€/persoana + mic dejun


ALTE OPTIUNI DE CAZARE


 REZERVA CAZAREPRET: 36/persoana

 REZERVA CAZARE – PRET: 43€/persoana

 REZERVA CAZARE – PRET: 46€/persoana

 REZERVA CAZARE – PRET: 49€/persoana

*Pentru mai multe Cazari (hoteluri sau apartamente) apasati pe butonul REZERVA CAZARE de mai sus iar acolo gasiti toate optiunile disponibile in perioada in care doriti sau aveti vacanta.


DETALII MASINA DE INCHIRIAT


INCHIRIAZA MASINA   

PRET MASINA DE INCHIRIAT: 27€/zi

*Pentru mai multe masini apasati pe butonul REZERVA MASINA de mai sus iar acolo gasiti toate optiunile disponibile in perioada in care doriti sau aveti vacanta.


TRANSPORT AEROPORT


PRET TRANSPORT AEROPORT – ORAS:  8€/pers

 Cauta transport: REZERVA TRANSPORT


Apasa pentru a: REZERVA BILETE DE AVION

Apasa pentru a: REZERVA CAZARE    

Apasa pentru a: INCHIRIAZA MASINA

Verifica dimensiunile bagajelor: BAGAJE

**Daca iti place ceea ce facem, sustine acest proiect cu o donatie DONEAZA AICI . MULTUMIM!

***Va reamintim ca Pasagerul.ro nu este o agentie de turism ci doar un blog de tip DO IT YOURSELF cu ponturi de (cazare, bilete sau alte activitati). Pentru mai multe detalii despre termeni si conditii va rugam sa verificati site-urile companiilor unde doriti sa faceti rezervari sau achizitionarea (biletelor, cazarilor sau altor activitati). Va multumim pentru intelegere.

Ponturi pentru zboruri ieftine si vacante “do it yourself”

Please follow and like us:

Leave a Comment