PARTENERI/E CALATORIE IN ZAGREB/PLITVICE – 19-22 martie(3 nopti cazare)


CAUT PARTENERI/E DE CALATORIE IN ZAGREB/PLITVICE 19-22 MARTIE


DETALII COVID-19 CROATIA


  • NU se cere test de covid
  • La momentul postarii acestei oferte, NU este necesara izolare la intoarcere din Croatia

DESPRE ZAGREB SI PLITVICE LAKES NATIONAL PARK


Orașul Zagreb, capitala Croației, aflat la pragul istoric și politic dintre Est și Vest, ilustrează atât spiritul continental, cât și cel mediteranean al națiunii pe care o conduce. Zagreb este centrul cultural, științific, economic, politic și administrativ al Republicii Croația și găzduiește Parlamentul, Guvernul și Președintele Croației. Amplasarea sa favorabilă între câmpia panonică, marginea Alpilor și lanțul Dinaric i-a permis să devină un punct de trecere pentru comunicarea internațională de masă. Orașul este protejat de vânturile reci nordice de muntele Medvednica și se deschide către restul lumii datorită unei câmpii spațioase și a râului Sava. Zagreb, cu o populație de aproape un milion, conține aproape un sfert din întreaga populație a Croației. De-a lungul secolelor, orașul a fost locuit de oameni veniți din toată Europa; și, în ultimii ani, de către oameni care vin din diferite părți ale Croației, asigurând o viață culturală bogată. Zagreb este un oraș sigur, ale cărui uși sunt întotdeauna deschise; un oraș cu o istorie tumultuoasă plină de personalități interesante; un oraș care îi invită cu căldură pe toți cei care doresc să-l cunoască și un oraș care vă va îndeplini cu siguranță așteptările. În acest oraș, puteți întâlni cu ușurință oameni remarcabili, puteți face noi prieteni și vă puteți bucura de momente speciale. Fațadele clădirilor din Zagreb reflectă fluxul și refluxul istoriei, în timp ce străzile și piețele sale mărturisesc reuniunea multor culturi care au modelat identitatea acestei capitale relaxate. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faci este să ajungi prima dată în atmosfera minunată a Zagrebului, care, așa cum susțin mulți, este depășită doar de frumusețea legendară a femeilor locale.

Lacurile Plitvice este cel mai vechi și mai mare parc național din Republica Croația. Parcul este situat în regiunea muntoasă a Croației, între lanțul muntos Mala Kapela din vest și nord-vest și lanțul muntos Lička Plješivica în sud-est. Administrativ, parcul se încadrează în două județe: Lika-Senj (90,7%) și Karlovac (9,3%). Cu o frumusețe naturală excepțională, această zonă a atras întotdeauna iubitorii de natură și deja la 8 aprilie 1949 a fost proclamat primul parc național al Croației. Procesul de formare a tufului, care are ca rezultat construirea barierelor din tuf sau travertin și care a dus la crearea lacurilor, este valoarea universală remarcabilă, pentru care lacurile Plitvice au fost recunoscute la nivel internațional la 26 octombrie 1979 cu inscripția lor pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În 1997, granițele parcului național au fost extinse și astăzi acoperă o suprafață puțin sub 300 km2. Parcul este acoperit în principal de vegetație forestieră, cu suprafețe mai mici sub pajiști. Cea mai atractivă parte a parcului – lacurile – acoperă puțin sub 1% din suprafața totală a parcului. Sistemul lacului este alcătuit din 16 lacuri numite și câteva lacuri mai mici, fără nume, în cascadă unul în altul. Datorită substratului geologic și a condițiilor hidrogeologice caracteristice, sistemul lacului a fost împărțit în lacurile superioare și inferioare. Cele douăsprezece lacuri care formează Lacurile Superioare sunt: ​​Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Burgeti și Kozjak. Aceste lacuri s-au format pe roca impermeabilă de dolomită și sunt mai mari, cu maluri mai indentate și mai blânde decât lacurile inferioare. Lacurile inferioare, formate din lacurile Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac și Novakovića Brod, au fost formate în substrat permeabil de calcar, tăiat într-un canion adânc cu stânci abrupte. Lacurile se termină în impresionantele cascade Sastavci, cu râul Korana izvorât sub baza căderilor.


PERIOADA: 19-22 MARTIE (2 zile in ZAGREB, 1 zi in PLITVICE LAKES NATIONAL PARK)

TEMPERATURA MEDIE: 14°

RUTA: BUCURESTI-ZAGREB

TRASEU: Bucuresti-Craiova-Drobeta Turnul Severin-se trece granita catre Serbia pe la Portile de Fier-Belgrad-E70-se trece granita din Serbia catre Croatia pe la Batrovci-Zagreb

TRANSPORT:  Masini personale (cate 3-4 in functie de cati ne strangem)

ORA PLECARE: 00:01 19.03.2021 ca sa ajungem in jur de 12:00-13:00 in Zagreb

PRET TRANSPORT: In functie de cat consuma masina in care suntem, pretul total de carburant + viniete + taxe austrada se imparte la toti din masina respectiva

PRINTSCREEN:

 

PRET CAZARE :   410lei/pers/toata perioada

  •  camere duble deluxe cu balcon
  • cate 2 persoane in camera

POZE CAZARE: 


PRET INTRARE PLITVICE 2021:


Adult: IANURIE, FEBRUARIE, MARTIE NOIEMBRIE, DECEMBRIE:

– 80 HRK (10.8 Euro or 11.85 US$)


Pentru mai multe detalii : mesaj privat Facebook:  Pasagerul


RECOMANDAMEveryDay HoliDay :


Apasa pentru a: REZERVA BILETE DE AVION

Apasa pentru a: REZERVA CAZARE    

Apasa pentru a: INCHIRIAZA MASINA

Verifica dimensiunile bagajelor: BAGAJE

*Daca iti place ceea ce facem, sustine acest proiect cu o donatie DONEAZA AICI . MULTUMIM!

**Cazarea se poate modifica in functie de disponibilitatea ei.***Avand in vedere perioara de pandemie existanta, vacanta se poate anula din diverse motive.

****Va reamintim ca Pasagerul.ro nu este o agentie de turism ci doar un blog de tip DO IT YOURSELF cu ponturi de (cazare, bilete sau alte activitati).  Va multumim pentru intelegere.

 

Please follow and like us: