TOP 10 BEST PLACES TO TRAVEL IN MAY 2021


AYIA NAPA

TEMPERATURA: 26°

ZBOR: LARNACA + TRANSPORT  

REZERVA BILETE DE AVION  

REZERVA CAZARE  

CUMPARA ASIGURARE DE VACANTA

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Regiunea Agia Napa este caracterizată de lipsa râurilor și de lipsa terenurilor cultivate. Prin urmare, distribuția așezărilor după perioadă corespunde exact posibilităților terenului. Descoperirea în 2004 a unui nou sit timpuriu la plaja Nissi, pe formațiunile de coastă ale eolianitei, datând din 8.500 – 10.500 î.Hr. marchează prezența scurtă a primilor furajeri maritimi de pe insulă. Cu toate acestea, primii locuitori neolitici au venit mult mai târziu și s-au așezat pentru o perioadă scurtă de timp pe un vârf de deal protejat în mod natural lângă coasta numit Tigani înainte de a se muta pe uscat. Timp de cinci milenii zona nu a fost populată, deoarece nu s-au găsit până acum urme ale perioadelor calcolitice, epocii bronzului și geometrice. Rămășițele cipro-arhaice și cipro-clasice au fost din nou situate pe un mic promontoriu chiar pe coastă. Nu știm prea multe despre acești oameni, deoarece singurele rămășițe pe care le avem sunt doar câteva fragmente de figurine din teracotă dintr-un sanctuar improvizat situat pe plajă la locul Makronisos. Perioada elenistică este bine reprezentată de sanctuarul Afroditei pe dealul în formă de masă la care se referă Strabo și descris de Ohnefalsch-Richter, precum și de rezultatele săpăturilor de la Makronisos. Obiceiurile de înmormântare sunt practic grecești și corespund cu celelalte cimitire din aceleași perioade din tot Ciprul, în special Salamis și Pafos. Ceramica găsită în morminte sugerează contacte cu țări străine, în special cu lumea grecească de est, inclusiv Siria și Anatolia, Africa de Nord și Italia. Perioada romană a fost remarcabilă pentru ridicarea mai multor ferme rezultate din înființarea Pax Romana. Cetăți precum Palio Chorko și-au continuat existența, dar economia regiunii a fost de acum înainte bazată pe ferme individuale. Se știe puțin despre organizarea regiunii, dar existența unui oraș major este evidentă în ultima parte a perioadei romane. Atât Strabo, cât și Ptolemaios se referă la „orașul și pelerina Thronoi”. Rămășițele Thronoi au fost găsite la locul Torno la vest de satul actual. Thronoi a fost cea mai importantă așezare, în timp ce unele așezări minore precum Ziyagin și Kaounin au fost legate de aceasta. Lucrările extinse de apă din localitatea FiIina ar putea fi considerate ca făcând parte din activitățile unei comunități organizate cu reședința la Thronoi. O serie de cariere din regiune oferă dovezi suplimentare pentru organizarea societății și specializarea muncii.


ROME

TEMPERATURA: 24°

ZBOR: DIRECT

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Roma, romii italieni, orașul istoric și capitala provinciei Roma, a regiunii Lazio și a țării Italiei. Roma este situată în porțiunea centrală a peninsulei italiene, pe râul Tibru, la aproximativ 24 km în interior de Marea Tireniană. Odată capitală a unei vechi republici și imperii ale cărei armate și politici au definit lumea occidentală în antichitate și au lăsat amprente aparent de neșters, sediul spiritual și fizic al Bisericii Romano-Catolice și locul principalelor vârfuri ale realizărilor artistice și intelectuale, Roma este Orașul Etern, rămânând astăzi o capitală politică, un centru religios și un memorial al imaginației creative a trecutului. Timp de peste un mileniu, Roma a controlat destinul tuturor civilizațiilor cunoscute de Europa, dar apoi a căzut în dizolvare și degradare. Mutilată fizic, paralizată economic, senilă din punct de vedere politic și impotentă din punct de vedere militar de la sfârșitul evului mediu, Roma a rămas totuși o putere mondială – ca idee. Forța Romei, legiuitorul, profesorul și constructorul a continuat să radieze în toată Europa. Deși situația papilor din secolul al VI-lea până în al XV-lea a fost adesea precară, Roma a cunoscut gloria drept izvor al creștinismului și, în cele din urmă, și-a recâștigat puterea și bogăția și s-a restabilit ca loc de frumusețe, sursă de învățare și capitală. a artelor.


PRAGUE

TEMPERATURA: 20°

ZBOR: DIRECT

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Praga este capitala Republicii Cehe (Cehia), o țară situată în inima Europei Centrale, mărginită de Austria, Germania, Polonia și Slovacia. În Evul Mediu, Praga a devenit capitala regatului boem al lui Carol al IV-lea, Castelul din Praga fiind sediul imperiului. Și orașul a jucat de atunci un rol esențial în regiune. Istoria epică din Praga a produs un oraș plin de frumusețe, de clădiri uimitoare din epoca gotică, renascentistă și barocă și de piețe maiestuoase. În vremurile moderne, era comunistă statistă de la mijlocul secolului al XX-lea a dat loc capitalismului dinamic. Turismul a contribuit la stimularea regenerării orașului, transformând clădirile degradate gri în restaurante luminoase și elegante, baruri vibrante și hoteluri elegante. Fapte turistice din Praga: În 1992, centrul istoric al Pragei, toate 866 de hectare, a fost inclus în Registrul patrimoniului cultural și natural mondial al UNESCO. Centrul orașului este compact și cele mai frumoase zone sunt în mare parte pietonale, așa că Praga este cel mai bine explorată pe jos; de la Piața Wenceslas pe o parte a orașului până la Castelul Praga, pe de altă parte, se află la doar 30 de minute de mers pe jos (mers pe jos prin orașul vechi, peste râu și prin orașul mic). Prin urmare, primul lucru de făcut în Praga este pur și simplu să vă plimbați pe străzi și piețe magnifice, să vă delectați cu atmosfera și să admirați arhitectura uimitoare din jur. Un tur turistic condus de un ghid local poate oferi o bună introducere în oraș, deoarece aceștia vor putea explica istoria și semnificația obiectivelor și atracțiilor. Dar, în egală măsură, acordați timp programului dvs. pentru a vă face propria explorare. Praga este un oraș în care puteți să vă plimbați, să vă scufundați, să descoperiți locuri și, în cele din urmă, să găsiți undeva frumos în care să vă opriți la o băutură; tot timpul lăsând grijile lumii să se risipească. În călătoriile dvs. veți întâlni în curând râul Vltava, care străbate inima orașului. Mergeți peste Podul Carol și de-a lungul malurilor râului pentru a vă bucura de vederi panoramice largi peste apă.


MAURITIUS

TEMPERATURA: 27°

ZBOR: 1 ESCALA

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Mauritius, cunoscută oficial ca Republica Mauritius, este o națiune insulară situată în largul coastei de sud-est a continentului african în Oceanul Indian. Este o insulă vulcanică de lagune și plaje cu margini de palmier, cu recife de corali care înconjoară cea mai mare parte a litoralului. Insula este situată la aproximativ 2400 de kilometri de coasta de sud-est a Africii. Insula acoperă o suprafață de 1.865 kilometri pătrați sau 720 mile pătrate, cu 330 de kilometri de coastă. Mauritius are 45 km lățime și 65 km lungime. Mauritius este o insulă dens populată, cu aproximativ 1,2 milioane de oameni. Are o reputație de stabilitate și armonie rasială în rândul populației sale mixte. Mauritius este cunoscută ca o societate plurală în care toate grupurile etnice prezente: hinduși, musulmani, creoli, chinezi și europeni trăiesc în pace și unde s-au păstrat toate culturile ancestrale. Aceste caracteristici fac din insulă un loc unic în lume, iar mauritienii sunt cunoscuți pentru toleranța și bunătatea lor față de toți oamenii. Majoritatea mauritienilor sunt bilingvi, fiind la fel de fluent în franceză și engleză. Engleza este limba oficială, dar franceza și creolul sunt larg vorbite. Limbile orientale fac, de asemenea, parte din mozaicul lingvistic. Mauritius și-a păstrat imaginea ca una dintre puținele povești de succes sociale și economice din Africa, fiind exportator de zahăr și îmbrăcăminte și un centru pentru turismul de piață. Mauritius a fost descoperit pentru prima dată de arabi încă din secolul al X-lea, dar explorat oficial de portughezi în secolul al XVI-lea și ulterior stabilit de olandez în secolul al XVII-lea. Olandezii au fost cei care au numit insula în cinstea prințului Maurits van NASSAU. Mauritius a fost ocupată succesiv de olandezi (1598-1712) și mai târziu de francezi (1715-1810). Francezii și-au asumat controlul în 1715, dezvoltând insula într-o bază navală importantă care supraveghea comerțul cu Oceanul Indian și stabilind o economie de plantație a trestiei de zahăr. Britanicii au capturat insula în 1810, în timpul războaielor napoleoniene prin Tratatul de la Paris. Mauritius a rămas o bază navală britanică importantă din punct de vedere strategic și, mai târziu, o stație aeriană care joacă un rol important în timpul celui de-al doilea război mondial pentru operațiuni antisubmarine și de convoi, precum și pentru colectarea informațiilor de semnal. La 12 martie 1968, Mauritius a devenit independent.


BARCELONA

TEMPERATURA: 23°

ZBOR: DIRECT

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Barcelona este capitala comunității autonome din Catalonia din Spania și al doilea oraș cel mai populat din Spania, cu o populație de 1,6 milioane în limitele sale administrative. Zona sa urbană se extinde dincolo de limitele administrative ale orașului, cu o populație de aproximativ 4,7 milioane de locuitori, fiind cea de-a șaptea cea mai populată zonă urbană din Uniunea Europeană după Paris, Londra, Madrid, zona Ruhr, Berlin și Milano. Este cea mai mare metropolă de pe Marea Mediterană, situată pe coasta dintre gurile râurilor Llobregat și Besòs și delimitată la vest de lanțul muntos Serra de Collserola, cel mai înalt vârf dintre care are 512 metri (1.680 ft) înălțime . Înființat ca oraș roman, în Evul Mediu Barcelona a devenit capitala județului Barcelona. După fuzionarea cu Regatul Aragon, a continuat să fie un oraș important din Coroana Aragonului ca centru economic și administrativ al acestei Coroane și capitala Principatului Cataluniei. Asediat de mai multe ori în timpul istoriei sale, Barcelona are un bogat patrimoniu cultural și este astăzi un important centru cultural și o destinație turistică majoră. Deosebit de renumite sunt lucrările arhitecturale ale lui Antoni Gaudí și Lluís Domènech i Montaner, care au fost desemnate Patrimoniu Mondial UNESCO. Sediul Uniunii pentru Mediterana se află aici. Orașul este cunoscut pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de vară din 1992, precum și pentru conferințe și expoziții de talie mondială, precum și multe turnee sportive internaționale. Este unul dintre principalele centre turistice, economice, comerciale și culturale din lume, iar influența sa în comerț, educație, divertisment, mass-media, modă, știință și arte contribuie la statutul său de unul dintre principalele orașe globale ale lumii. Este un important centru cultural și economic din sud-vestul Europei, al 24-lea în lume (înainte de Zürich, după Frankfurt) și un centru financiar.


SINGAPORE

TEMPERATURA: 32°

ZBOR: 1 ESCALA

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Singapore este o insulă însorită și tropicală din Asia de Sud-Est, în largul vârfului sudic al Peninsulei Malay. Singapore este un oraș, o națiune și un stat. Are aproximativ 275 de mile pătrate, mai mic decât statul Rhode Island și este locuit de cinci milioane de oameni din patru comunități majore; Chineză (majoritară), malaeză, indiană și eurasiatică. De la independența sa din 9 august 1965, țara a adoptat un sistem de democrație parlamentară. În prezent, guvernul și cabinetul sunt conduse de premierul Lee Hsien Loong, în timp ce președintele Halimah Yacob este șeful statului. Singapore este cunoscut ca un oraș într-o grădină și aproape 50 la sută din insulă este spațiu verde. Este o metropolă înfloritoare, care oferă o infrastructură de clasă mondială, o rețea de transport complet integrată la nivel de insulă, mediu de afaceri dinamic, spații de locuit vibrante și o bogată cultură influențată în mare parte de cele patru comunități majore din Singapore, fiecare oferind o perspectivă diferită a vieții din Singapore în termeni de cultură, religie, mâncare, limbă și istorie. Unul dintre motivele pentru care Singapore se dovedește a fi o astfel de atracție ca o casă este ușurința de a trăi, în special în ceea ce privește rezidența, transportul și sistemul de guvernare. De-a lungul anilor, Singapore a făcut pași semnificativi în multe domenii și a atras un număr încurajator de distincții internaționale care recunosc orașul ca fiind vibrant și de clasă mondială. Deci, indiferent dacă este vorba de schimburi de artă și cultură, crearea de inovații de ultimă generație pentru a îmbogăți viețile comunităților din țară sau străinătate sau reuniunea minților de talie mondială pentru a declanșa noi oportunități de afaceri la nivel local și internațional, locul unde lumile se întâlnesc.


NEW YORK

TEMPERATURA: 22°

ZBOR: 1 ESCALA

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Geografia orașului New York este compusă din cinci cartiere. În timp ce Manhattan și Staten Island sunt insule, Brooklyn și Queens fac parte geografic din Long Island, iar Bronx este atașat continentului SUA. Insulele sunt legate de poduri, tuneluri și feriboturi. Consultați aici pentru hărți și ghiduri utile din New York. Insula Manhattan are o lungime de aproximativ 13,4 mile și o lățime de aproximativ 3,3 mile. Cu excepția vârfurilor sale nordice și sudice, bulevardele arondismentului circulă aproximativ la nord și sud, iar străzile se îndreaptă spre est și vest. Căile de circulație cu sens unic sunt frecvente, traficul circulând spre est pe străzile cu număr par și spre vest pe străzile cu număr impar. Fifth Avenue împarte insula pe laturile de est și de vest (de exemplu, locațiile de pe strada 57th la vest de Fifth Avenue sunt denumite „W. 57th St.”, iar la est de Fifth Avenue, acestea sunt „E. 57th St.”). Pe măsură ce vă deplasați mai spre est sau spre vest de Fifth Avenue, adresele străzilor cresc, de obicei în trepte de 100 de la un bloc la altul. Pentru bulevardele nord-sud, 20 de blocuri sunt egale cu o milă, iar numărul străzilor crește pe măsură ce mergeți în centrul orașului. Blocurile pot fi o măsură utilă a distanței, dar țineți cont de direcția dvs.: mersul până în centrul orașului de la 1st Street la 6th Street este de aproximativ un sfert de milă, dar mersul pe același număr de blocuri de la Crosstown, de la First Avenue la Sixth Avenue, este aproximativ o milă.


LUXEMBOURG

TEMPERATURA: 18°  

ZBOR: 1 ESCALA

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Mică națiune fără ieșire la mare a Luxemburgului este mărginită de Franța, Germania și Belgia și, deși este cunoscută mai ales pentru reducerile fiscale pentru companiile mari, țara mică are multe avantaje de oferit. Suprafața întregii țări este de 998 mile pătrate, iar din ianuarie număra 562.958 de locuitori. Luxemburgul are un peisaj politic stabil și este a noua țară cel mai puțin coruptă din lume. Timp de 19 ani până în 2013, țara a fost condusă de șeful Partidului Popular Creștin Social (CSV), Jean-Claude Juncker, care este acum președinte al Comisiei Europene. Ultimul mare ducat mondial – un teritoriu al cărui șef de stat este un mare duce sau o mare ducesă – Luxemburgul este ca niciun alt loc de pe pământ. Situat în inima Europei de Vest, Luxemburg oferă acces ușor la fiecare oraș mare și mic din jur. Cu până la nouă zboruri către Londra în unele zile, centrul financiar al lumii este la doar o oră de zbor. Parisul nu este nici măcar o oră distanță cu avionul și este la două ore distanță în TGV. Bruxelles se află la trei ore de mers cu trenul și durează doar două ore până la Berlin. Și în timp ce biletele de avion care zboară de la singurul aeroport din Luxemburg, Findel, pot fi destul de scumpe, există câteva aeroporturi în apropiere în țările vecine de unde zboară companiile low-cost.


BANGKOK

TEMPERATURA: 35°

ZBOR: 1 ESCALA

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Bangkok este capitala și cel mai populat oraș din Thailanda. Este cunoscut în thailandez sub numele de Krung Thep Maha Nakhon sau pur și simplu Despre acest sunet Krung Thep. Orașul ocupă 1.568,7 kilometri pătrați (605,7 mile pătrate) în delta râului Chao Phraya din Thailanda Centrală și are o populație de peste 8 milioane, sau 12,6 la sută din populația țării. Peste 14 milioane de oameni (22,2 la sută) trăiesc în regiunea metropolitană Bangkok înconjurătoare, ceea ce face din Bangkok un oraș extrem de primate, depășind din punct de vedere al importanței celelalte centre urbane ale Thailandei. Bangkok își găsește rădăcinile într-un mic post comercial în timpul Regatului Ayutthaya din secolul al XV-lea, care în cele din urmă a crescut ca dimensiune și a devenit locul a două capitale: Thonburi în 1768 și Rattanakosin în 1782. Bangkok era în inima Siamului (ca și Thailanda a fost cunoscută) modernizare, în cursul secolului al XIX-lea, întrucât țara se confrunta cu presiuni din Occident. Orașul a fost centrul luptelor politice din Thailanda, de-a lungul secolului al XX-lea, întrucât țara a abolit monarhia absolută, a adoptat regula constituțională și a suferit numeroase lovituri de stat și mai multe răscoale. Orașul a crescut rapid în anii 1960 până în anii 1980 și are acum un impact semnificativ în politica, economia, educația, mass-media și societatea modernă a Thailandei. Boomul investițional asiatic din anii 1980 și 1990 a determinat multe corporații multinaționale să-și localizeze sediul regional în Bangkok. Orașul este acum o forță regională majoră în domeniul finanțelor și al afacerilor. Este un centru internațional pentru transport și îngrijire a sănătății și a apărut ca un centru regional pentru arte, modă și divertisment. Orașul este bine cunoscut pentru viața sa vibrantă de stradă și reperele culturale, precum și pentru renumitele sale cartiere cu lumină roșie. Marele Palat istoric și templele budiste, inclusiv Wat Arun și Wat Pho, contrastează cu alte atracții turistice, cum ar fi scenele vieții de noapte de pe Khaosan Road și Patpong. Bangkok este printre cele mai importante destinații turistice din lume. Este numit cel mai vizitat oraș din Indexul Global al Orașelor Destinației MasterCard și a fost numit „Cel mai bun oraș din lume” timp de patru ani consecutivi de revista Travel + Leisure. Creșterea rapidă a Bangkokului în mijlocul unei planificări și reglementări urbane reduse a dus la un peisaj urban nefast și la sisteme de infrastructură inadecvate. Drumurile limitate, în ciuda unei rețele extinse de autostrăzi, împreună cu utilizarea substanțială a mașinilor private, au dus la aglomerația cronică și paralizantă. La rândul său, aceasta a provocat o poluare severă a aerului în anii ’90. De atunci, orașul a apelat la transportul public, în încercarea de a rezolva această problemă majoră. Patru linii de tranzit rapid sunt acum în funcțiune, cu mai multe sisteme în construcție sau planificate de către guvernul național și administrația metropolitană Bangkok.


TORONTO

TEMPERATURA: 19°

ZBOR: DIRECT

CAUTA BILETE DE AVION  

CAUTA CAZARE   

 ASIGURARE DE VACANTA 

*Recomand ca in perioada aceasta sa va faceti asigurare de vacanta

Toronto, Ontario, constituit ca oraș în 1834, populație 2.731.571 (recensământ 2016), 2.615.060 (recensământ 2011). Toronto este capitala Ontario, cea mai mare municipalitate din Canada și al patrulea oraș ca mărime din America de Nord. Este alcătuit din fostele orașe Toronto, North York, Scarborough, York și Etobicoke și din fostul cartier East York. Orașul găzduiește o populație mare de imigranți și este un centru național și internațional pentru finanțe, comunicații și viață culturală. Cu aproximativ 12.500 de ani în urmă, stratul de gheață Laurentide, un ghețar continental care acoperea nord-estul Americii de Nord, s-a retras din zona actualului Toronto. La scurt timp după aceea, grupuri mici de indigeni s-au mutat în zonă pentru a vâna animale precum caribou. În urmă cu aproximativ 5.000 de ani, au început să se formeze așezări în teritoriile de vânătoare și oamenii s-au adunat în adunări mari de primăvară sau de vară la gurile râurilor pentru a pescui, a face comerț și a-și îngropa morții. Până în anul 500 e.n., populația din sudul Ontario a ajuns la 10.000 și era formată în cea mai mare parte din popoare vorbitoare de algonquian. Introducerea porumbului (sau porumbului) în urmă cu 1.400 de ani a dus la adoptarea agriculturii și a așezării permanente. Până în anul 1000 d.Hr., popoarele vorbitori iroquoieni s-au mutat în regiunea actuală a Toronto și, până în 1300, au stabilit acolo sate. Până în 1400, popoarele iroquoiene trăiau în sate fortificate, care includeau în mod obișnuit case lungi și palete care dădeau cu vederea câmpurile de culturi. Din diferite motive, inclusiv sol mai bun și război cu Haudenosaunee din statul New York, iroquoienii din zona Toronto au început să se deplaseze încet spre nord pentru a se alătura Confederației Huron-Wendat din Huronia. În 1650, războiul inter-tribal și bolile aduse de europeni au dus la prăbușirea și dispersarea Confederației Wendat. Haudenosaunee a înființat o serie de așezări în Ontario, inclusiv două sate seneca din actualul Toronto. În această perioadă, vorbitorii Algonquian au început să se deplaseze spre sud de la Scutul Canadian în zona Toronto. Printr-un proces de negociere, Anishinaabe vorbitor de algonquian a încheiat o alianță cu Haudenosaunee. Anishinaabe au stabilit așezări în zona Toronto, în timp ce Haudenosaunee s-a retras în statul New York. Unii membri ai Anishinaabe au devenit cunoscuți sub numele de Mississauga și au dominat zona până la sfârșitul anilor 1700. Numele Toronto este derivat din cuvântul mohawk tkaronto, care înseamnă „acolo unde sunt copaci care stau în apă”. Cuvântul se referea inițial la The Narrows, aproape de actuala Orillia, unde Wendat și alte grupuri au condus mizele în apă pentru a crea diguri de pește. Hărțile franceze din anii 1680-1760 identifică actualul lac Simcoe drept Lac de Taronto. Ortografia s-a schimbat în Toronto în secolul al XVIII-lea, iar termenul a ajuns treptat să se refere la o regiune extinsă care includea locația actualului oraș Toronto.


RECOMANDAMEveryDay HoliDay :


Verifica dimensiunile bagajelor: BAGAJE

**Daca iti place ceea ce facem, sustine acest proiect cu o donatie DONEAZA AICI . MULTUMIM!

***Va reamintim ca Pasagerul.ro nu este o agentie de turism ci doar un blog de tip DO IT YOURSELF cu ponturi de (cazare, bilete sau alte activitati).  Va multumim pentru intelegere.

 

Please follow and like us: