TOP 10 BEST PLACES TO TRAVEL IN MARCH 2021


CAIRO

TEMPERATURA: 24°

ZBOR: DIRECT

Cairo este capitala Egiptului, cel mai mare oraș din Orientul Mijlociu și unul dintre cele mai mari din Africa și din întreaga lume. Fondat în 969 de dinastia fatimidă, Cairo acoperă peste 3085 kilometri pătrați, cu o populație estimată la peste 19 milioane, ceea ce îl face unul dintre cele mai locuite orașe din lume. Situat în apropiere de delta Nilului, Cairo a fost locul mai multor vechi capitale naționale de-a lungul istoriei Egiptului, inclusiv Memphis, care a fost locul Marilor Piramide din Giza, una dintre minunile lumii. Cairo este numit „Orașul celor Mii Minarete”, referindu-se la cantitatea mare de moschei găsite acolo. Cea mai faimoasă dintre ele este Al-Azhar, care, de asemenea, funcționează ca cea mai mare universitate islamică din lume. Capitala egipteană este, de asemenea, sediul sediului Ligii Arabe și al mai multor organizații continentale și internaționale, inclusiv Confederația Africană de Fotbal (CAF). Metroul Cairo este primul din Africa și una dintre cele mai aglomerate cincisprezece linii din lume. Orașul include un număr mare de atracții, inclusiv Muzeul Egiptean, Turnul Cairo, Cetatea Cairo și râul Nil. Cairo găzduiește anual unul dintre cele mai mari festivaluri de film din lume, pe lângă multe spectacole muzicale și de artă, în principal în faimoasa sa operă din Cairo.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


AMALFI COAST

TEMPERATURA: 16°

ZBOR: NAPLES + TRANSPORT

Coasta Amalfi este o bijuterie sclipitoare care iese în Marea Mediterană. Stâncile sale fabuloase, priveliștile maxilare și mișcarea inimii sunt doar câteva dintre atracțiile sale. Călătoria drăgălașă care te duce de-a lungul coastei începe în Sorrento, șerpuiește de-a lungul dealului nebun abrupt, deasupra mării, răsucindu-se de-a lungul orașelor precum Ravello, Positano și Amalfi înainte de a se termina cu un oftat în portul maritim Salerno. Coasta Amalfi este una dintre cele mai dramatice destinații din Italia. Frumusețea sa merită efortul de a ajunge acolo. Culorile sunt intense aici: orașele pastelate se aliniază ca niște cuburi de zahăr pe dealurile verzi presărate cu lămâi galbene strălucitoare, trecute cu vederea de cer turcoaz presărat cu nori albi strălucitori și plonjând până la mări de safir. Este o atmosferă de stațiune de vară prin excelență, dar cu o frumusețe naturală uimitoare. Aici sunt golfuri ascunse, chei adânci și plaje cu nisip. Dealurile oferă drumeții și călărie și orașe liniștite de explorat. Oamenii de pe coastă au o lungă afinitate pentru căile lor de navigare, iar pescuitul rămâne o industrie activă. Viața se trăiește într-un ritm liniștit, cu artizani care își desfășoară în continuare meseria, creând mărfuri precum hârtia manuală, ceramică colorată, specialități alimentare și lichior de lămâie care este exportat în întreaga lume. Feriboturile circulă în ape pentru a vă transporta în orașele în sus și în jos, precum și în insula Capri. Bucurați-vă de soare, spray de mare și mări de cristal într-o aventură cu barca în timpul șederii – este o tradiție a Coastei Amalfi! Bucătăria este centrată în mod natural pe fructe de mare proaspete aduse zilnic, iar rețetele tradiționale regionale sunt simple, dar aromate. Există și paste de casă de gustat; produsele proaspete joacă un rol important în farfurie, iar aromele izbucnesc în prospețime. Pe dealuri veți găsi un pic mai greu cu carne. Și, bineînțeles, ce este o zi de vară pe coastă fără un gelat sau o băutură spumoasă din fructe? Indiferent de orașul pe care îl alegeți, veți putea avea acces cu barca sau cu autobuzul către celelalte destinații pentru a vedea toate locurile minunate. Una dintre minunatele noastre vile de pe Coasta Amalfi este baza perfectă pentru explorarea zonei, precum și a orașului Napoli sau Paestum.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


CADIZ

TEMPERATURA: 18°

ZBOR: SEVILLE + TRANSPORT

Cadizul a fost fondat aproximativ 1.100 de ani î.Hr., ceea ce îl face nu numai cel mai vechi oraș din Europa și, probabil, și din lumea occidentală. Cadizul s-a bucurat de o istorie lungă (peste 3.000 de ani!) Și ilustră și a găzduit multe culturi și civilizații – fenicieni, greci, vizigoti, romani, mauri, spanioli, pentru a numi doar câteva. Fenicienii s-au stabilit mai întâi în această zonă și l-au numit „Gadir”, ceea ce înseamnă „incintă” – cel mai probabil din cauza faptului că orașul este aproape complet înconjurat de apă. Fenicienii au fondat inițial orașul ca un post comercial. Apoi, în 500 î.e.n., Cartagina a venit și a cucerit orașul, folosindu-l ca bază de operațiuni a lui Hannibal în căutarea sa de a cuceri sudul Iberiei. Apoi au venit Scipio Africanus și romanii. Sub stăpânirea romană, „Gadir” a devenit „Gades” – „Augusta Urbs Julia Gaditana”, dacă vreți. A prosperat foarte mult ca bază navală. Cu toate acestea, puterea romană a început să scadă și, odată cu aceasta, rolul lui Gades ca bază comercială viabilă. În secolul al V-lea, vizigoții au cucerit orașul și l-au numit „Qadis”. O mare parte din oraș a fost distrusă în timpul cuceririi. În 1262, maurii au fost destituiți de Alphonso X „Înțeleptul”. Ascensiunea Cadizului a început din nou în secolul al XV-lea, când regii catolici au plasat orașul sub coroana spaniolă. Rolul său de oraș port a atins apogeul atunci. Aici a pornit Cristofor Columb în călătoria sa de a descoperi America. Tot în secolul al XV-lea, Felipe al II-lea a ordonat construirea zidurilor care înconjoară orașul. Asta după ce Cadizul a suferit atacuri din partea britanicilor, conduși de Sir Francis Drake, Lord Charles Howard, Amiralul Robert Blake și Sir George Rooke James. Prima Constituție liberală a fost elaborată și proclamată la Cadiz. De asemenea, Cadiz a fost capitala Spaniei timp de trei ani (1810-1813). În acest timp, Cadizul a înflorit din nou ca oraș cosmopolit, când a tranzacționat cu coloniile. Într-adevăr, secolul al XVIII-lea este „epoca de aur” pentru Cadiz.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


STOCKHOLM

TEMPERATURA:

ZBOR: DIRECT

Stockholm este capitala Suediei și găzduiește unul din cinci din cei 10 milioane de locuitori ai Suediei. Un centru de lider pentru finanțe și sedii corporative, Stockholm combină frumusețea, cultura și afacerile și generează o treime din PIB-ul Suediei. Infrastructura include cea mai lungă rețea de fibră optică din lume (1,2 milioane de km, cu 100% din locuințele publice conectate) și un sistem de metrou de 100 de stații, care a fost numită cea mai lungă galerie de artă din lume! Stockholm a fost fondat ca oraș în 1252, pe un grup ușor de apărat de insule mid-stream. Orașul vechi (Gamla Stan) este un favorit al vizitatorilor cu aleile sale pitorești, străzile pietruite și arhitectura iconică. Aceasta este casa catedralei luterane din Stockholm, Muzeul Nobel, Palatul Regal, Casa Parlamentului și multe alte clădiri istorice, inclusiv biserici, conace și palate. Și cafenele frumoase! Pe măsură ce Stockholm s-a extins pe 14 insule și pe țărmurile nordice și sudice, a câștigat numeroase clădiri baroce fine – mai ales în secolul al XVII-lea, când Suedia a devenit o superputere regională. Impunătoarea primărie (imaginea de mai sus), cu turnul său din cărămidă roșie, este locul de desfășurare a banchetului anual al Premiului Nobel, găzduind aproximativ 1.300 de persoane, inclusiv Familia Regală.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


ATHENS

TEMPERATURA: 16°

ZBOR: DIRECT

Atena este adesea menționată în mitologia greacă. Atenienii antici credeau că provin inițial din Attica și nu erau un popor imigrat. Pentru a susține acest lucru, ei s-ar referi la primul lor rege, Cecrops, care era un șarpe om născut din pământ. El fusese judecătorul suprem, când zeița Athena și zeul mării Poseidon au concurat pentru a deveni patronul orașului, o competiție pe care Athena o avea să câștige, numind orașul. Cel mai mare erou al Atenei a fost Tezeu, a cărui rău mamă vitregă era infama Medea, urâtă de atenieni și forțată să fugă. Eroul reușise să oprească tributul anual al tinerilor către regele Minos al Cretei prin uciderea Minotaurului, iar oasele sale erau păstrate într-un monument special aici. Oedip a murit la Atena, iar Orestes a fost adus aici în fața Aeropagului după răzbunarea tatălui său ucis Agamemnon. Multe personalități istorice s-au născut și aici și au trăit și au lucrat și mai multe aici. Socrate a rătăcit pe străzi, discutând întrebări filosofice cu cei pe care i-a întâlnit. Demostene a predicat împotriva macedonenilor, iar Platon și Aristotel au predat aici. Pericle a făcut din timpul său unul de aur, iar Alcibiade a fost admirat și urât. Mai târziu, Sfântul Pavel urma să predice o nouă religie numită creștinism. Lista ar putea continua pentru totdeauna … Există dovezi ale așezărilor antice în Atena din mileniile 7 î.Hr. Atena nu a fost întotdeauna cel mai important oraș al Greciei, iar cel mai mare rival al său din antichitate a fost Sparta și persii. Marele orator Demostene i-a avertizat pe oamenii din Atena despre macedoneni și a avut dreptate: în 322 î.Hr. Atena a fost cucerită de ei. Turcii au invadat Atena în 1456, iar orașul a rămas sub stăpânirea turcească aproximativ 350 de ani. În 1834, Atena a fost declarată capitala Greciei – atunci, doar aproximativ 6000 de oameni locuiau acolo. În 1941, germanii au ocupat Atena și în cele două luni grecii au rezistat și peste 300 000 de oameni au murit de foame. Vechile filmări ale lui Hitler mergând pe Acropole sunt o amintire amară a acestui timp. Atena a fost, de asemenea, un câmp de luptă în timpul războiului civil 1946-1949. Junta a preluat conducerea în 1967, iar Grecia a fost o dictatură până în 1974. În 1981, Grecia a aderat la UE.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


LJUBLJANA

TEMPERATURA: 12°

ZBOR: 1 ESCALA

Capitala Ljubljana este un oraș european de dimensiuni medii, al cărui fermecător centru pietonal stăpânește căldură, patrimoniu, cultură și ospitalitate. Ljubljana este renumită pentru atmosfera relaxată, care amintește atât de Marea Mediterană, cât și de Europa Centrală și este binecunoscută ca un oraș extrem de pitoresc și verde. În special centrul istoric al orașului este plin de arhitectură remarcabilă, un amestec de stiluri din diferite perioade din istorie, mai ales barocul, legat împreună într-una dintre cele mai uimitoare opere de artă din secolul al XX-lea ale celebrului arhitect și planificator urban din Ljubljana. Jože Plečnik. Dezvoltarea Ljubljana datează din epoca romană, unde așezarea romană fortificată s-a așezat pe zona Ljubljana de astăzi. Numele roman pentru Ljubljana era Emona. După ce Emona a fost distrusă de huni, slavii au sosit și au construit un oraș sub actualul deal al castelului, care s-a transformat în Ljubljana medievală (cunoscută sub numele de Laibach). A fost sub stăpânirea habsburgică până la prăbușirea monarhiei austro-ungare în 1918 și o parte a Iugoslaviei până în 1991.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


BERN

TEMPERATURA: 10°

ZBOR: 1 ESCALA

Bern este capitala Elveției și a patrimoniului mondial UNESCO. În ciuda dimensiunilor sale relativ mici, are multe de oferit. Multe dintre lucrurile interesante sunt concentrate în orașul vechi din jurul gării principale, ceea ce face mai ușor explorarea lor pe jos. Orașul are un sistem de transport cuprinzător și ușor de utilizat, inclusiv trenuri, tramvaie și autobuze. Veți găsi aici câteva dintre cele mai interesante lucruri de văzut și de făcut în jurul Bern-ului. Caracterul medieval al orașului și natura sa înconjurătoare fac din Bern un loc foarte special. Titlul oficial al Bern-ului este Bundesstadt sau Federal City, mai degrabă decât Hauptstadt sau capitală. Din punct de vedere tehnic, Elveția nu are capital, dar din 1848 Berna este sediul Parlamentului Federal și al guvernului, la fel și capitala de facto. Este situat la 95 de kilometri sud-vest de Zurich, chiar în centrul țării. Conform legendei locale, fondatorul orașului, ducele Berchtold V von Zähringen, a numit orașul după primul animal pe care l-a întâlnit la vânătoare, care este ursul, în limba germană „Bär”. Când vizitați Bern, veți observa imediat de ce este cunoscut sub numele de „Orașul Urșilor”. Există un mare parc de urși pe malul râului care se învecinează cu orașul vechi istoric, primul dintre ele fiind documentat în 1441. Orașul vechi din Berna este mai mult decât demn de statutul său de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat pe o stâncă înconjurată pe trei laturi de uimitoarele ape acvamarine ale râului Aare, orașul vechi și-a păstrat o mare parte din caracterul său medieval. Această zonă veche este locul în care se află multe dintre cele mai bune atracții turistice, inclusiv toate podurile din Aare, fântâni publice, statui antice, turnuri și, bineînțeles, faimosul Turn cu Ceas. sunt Toblerone și Ovomaltine. Ciocolata triunghiulară a fost inventată de Theodor Tobler în 1908 și fiecare piesă este încă fabricată la Bern. Ovomaltina (cunoscută sub numele de Ovaltină în Marea Britanie) a fost creată în 1904 de Dr. Albert Wander, care a amestecat malț, ou, lapte și cacao.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


SINTRA

TEMPERATURA: 17°  

ZBOR: LISBON + TRANSPORT

Considerat nu numai una dintre minunile Portugaliei, ci într-adevăr din Europa, Sintra este cu adevărat o bijuterie. Odată orașul regal al țării, acum deține în mod meritat statutul de patrimoniu mondial UNESCO și atrage hoarde de vizitatori pe tot parcursul anului. Geografia sa neobișnuită, amplasată într-o întindere de dealuri înconjurată de toate părțile de câmpie, estuar sau ocean, și climatul său ulterior, care este probabil mai tipic pentru Europa de Nord, creează un paradis verde în care palatele ornamentate se ascund în spatele copacilor înalți și a grădinilor zidite , istoria abundă și romanticii simt că și-au găsit în sfârșit nirvana. Hans Christian Anderson și-a găsit inspirația aici, descriindu-l pe Sintra drept „cel mai frumos loc din Portugalia”, iar Lordul Byron în timpul petrecut aici l-a botezat „Edenul său glorios”. Cu toate acestea, poate cel mai distins omagiu este adus de poetul național portughez, Luís de Camões, în poemul său epic Os Lusíadas. De la gară, vila se află la 15 minute de mers pe jos sau la un mic tarif cu taxiul, trecând pe lângă locuința cu gresie albastră și albă a unui izvor natural, unde localnicii fac coadă pentru a colecta apă rece de pe dealuri. Alternativ, vagoanele trase de cai transportă până la 5 persoane în jurul Sintra la un preț destul de rezonabil. Odată ajunși în vilă, fiecare dintre străzile medievale vânt și înguste duce la o comoară; fie că este una dintre numeroasele case de oraș dărăpănate care emană aeruri de glorii trecute sau Muzeul jucăriilor, cu colecția sa enormă de peste multe decenii. Magazinele de meșteșuguri vând o serie de specialități artizanale locale, iar o gamă de cafenele și restaurante se potrivește tuturor chiar și în lunile de vârf. Pentru cei cu dinți dulci, se remarcă două produse de patiserie locale; Queijadinha este o mică tartă pe bază de brânză moale și Travesseiro o pernă umplută cu fructe dulci consumată caldă. În centru și un reper evident cu cele două coșuri albe enorme, Palácio Nacional de Sintra a fost un palat regal funcțional până la începutul anilor 1900. Construit inițial sub stăpânirea maură pentru sultanii care petrecu verile în serra temperată, palatul a fost remodelat și modificat de locuitorii succesivi. Deși predominant manuelin și gotic în arhitectură, stilul arab original predomină încă în unele părți ale clădirii.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


SOCOTRA

TEMPERATURA: 28°

ZBOR: 2 ESCALE

Arhipelagul Socotra, în nord-vestul Oceanului Indian, lângă Golful Aden, are o lungime de 250 km și cuprinde patru insule și două insule stâncoase care apar ca o prelungire a Cornului Africii. Situl are o importanță universală datorită biodiversității sale, cu floră și faună bogate și distincte: 37% din cele 825 de specii de plante Socotra, 90% din speciile sale de reptile și 95% din speciile sale de melci terestre nu se găsesc nicăieri altundeva în lume. Site-ul susține, de asemenea, populații semnificative la nivel mondial de păsări terestre și marine (192 de specii de păsări, dintre care 44 se reproduc pe insule, în timp ce 85 sunt migranți obișnuiți), inclusiv o serie de specii amenințate. Viața marină a Socotrei este, de asemenea, foarte diversă, cu 253 de specii de corali care construiesc recife, 730 de specii de pești de coastă și 300 de specii de crab, homar și creveți. Socotra este importantă la nivel global pentru conservarea biodiversității datorită florei și faunei sale excepțional de bogate și distincte. 37% din speciile de plante Socotra, 90% din speciile sale de reptile și 95% din speciile sale de melci terestre nu apar nicăieri altundeva în lume. Socotra are o importanță deosebită pentru hotspotul de biodiversitate al Cornului Africii și, fiind una dintre insulele cele mai bogate în biodiversitate și distincte din lume, a fost numită „Galápagos din Oceanul Indian”.

 BILETE DE AVION   CAZARE   ASIGURARE


PUNTA CANA

TEMPERATURA: 30°

ZBOR: 1 ESCALA

Punta Cana este cea mai importantă destinație de călătorie din întreaga Caraibe. Situată în colțul de est al Republicii Dominicane, zona Punta Cana – Bavaro face parte din provincia La Alta Gracia, cea mai mare din Republica Dominicană. Populația actuală din zona Punta Cana – Bavaro – Macao – Veron a fost estimată la aproximativ 50.000 de locuitori. Punta Cana s-a născut în 1969, când un grup de investitori americani, din mâna lui Frank Rainiery, un tânăr antreprenor dominican, și-a asumat riscul de a investi într-o junglă nedezvoltată de 30 de mile pătrate, fără drumuri de acces. În 1971 a fost construit primul hotel, până când în 1978 Club Med a decis să construiască prima stațiune mare din zonă. În 1984 a fost deschis aeroportul comercial. Punta Cana și Bavaro sunt considerate printre cele mai bune 10 plaje din lume! Această zonă frumoasă are cea mai mare concentrație de plaje cu certificate Blue Flag în toată regiunea, cu 16 certificate. Blue Flag este un certificat de mediu care clasifică cele mai bune plaje din lume. Plajele din Punta Cana cu nisipuri albe și ape cristaline, cu culori albastru turcoaz, sunt atât de frumoase încât par ireale. Republica Dominicană este micul colț al planetei noastre care se mândrește cu două paradisuri pământești autentice: plaja Bávaro și Punta Cana. Aici visele sunt confundate cu realitatea, o realitate de nisip alb și fin, ape cristaline și păduri maiestuoase de mangrove și nuci de cocos. Peisaje seducătoare care vor fi întotdeauna înregistrate printre cele mai fabuloase amintiri. Ești dispus să devii Eva sau Adam în acest Eden? Mergeți mai departe, deschideți ochii și faceți o plimbare prin paradis.

 BILETE DE AVION    CAZARE   ASIGURARE


RECOMANDAMEveryDay HoliDay :


Verifica dimensiunile bagajelor: BAGAJE

**Daca iti place ceea ce facem, sustine acest proiect cu o donatie DONEAZA AICI . MULTUMIM!

***Va reamintim ca Pasagerul.ro nu este o agentie de turism ci doar un blog de tip DO IT YOURSELF cu ponturi de (cazare, bilete sau alte activitati).  Va multumim pentru intelegere.

 

Please follow and like us: