UNDE POTI MERGE FARA RESTRICTII CU VACCIN COVID?

Mai jos o sa enumar tarile unde poti merge fara restrictii daca esti vaccinat de covid:

Update 13.05.2021


GERMANIA

Incepând cu data de 13 mai 2021, Austria renuntă la restrictii si permite accesul turistilor, inclusiv al celor din România.
Pentru a intra in Austria, poti opta la alegere pentru:

a. Adeverinta vaccinare –  vaccinat inseamna sa fi trecut 14 zile de la a doua doza (rapel) si sa fi fost vaccinat cu unul din serurile aprobate de EMA: Pfizer Bio’NTech, Moderna, Astra Zeneca, Johnson & Johnson (in acest caz, doar dupa unica doza) nu vei mai face carantina si nici nu vei mai prezenta test COVID.
b. Dovada ca ai trecut prin boala in ultimele 6 luni – dovada este un test PCR / LAMP / TMA pozitiv care este mai vechi de 28 zile, dar nu mai vechi de 6 luni nu vei mai face carantina si nici nu vei mai prezenta test COVID.
c. se mentine obligativitatea prezentarii unui test anti-COVID nu mai vechi de 48 ore (test antigen) sau 72 ore (test PCR / LAMP / TMA) din momentul intrarii in Germania. De asemenea se pastreaza obligativitatea carantinei ca si pana acum.


AUSTRIA

Incepând cu data de 19 mai 2021, Austria renuntă la restrictii si permite accesul turistilor, inclusiv al celor din România.
Pentru a intra in Austria, poti opta la alegere pentru:

a. Adeverinta vaccinare
b. Dovada ca ai trecut prin boala in ultimele 6 luni
c. Test PCR-negativ

VEZI DETALII VACANTA VIENA 04-07 IUNIE – 143e/persoana AICI


ITALIA

Premierul Italiei a anuntat ca Italia se deschide pentru turism incepand cu 15 mai 2021. Italia va permite intrarea turistilor in baza unui permis de calatorie fara a fi obligati la carantina dacă:

a. Test PCR-negativ sau antigen

VEZI DETALII VACANTA PISA-CINQUE TERRE 12-15 IUNIE – 149e/persoana AICI


FRANTA

Franta anunta intentia de a deschide turismul incepand cu data de 09 iunie 2021. Guvernul francez va ridica treptat restrictiile aplicate pe plan national, ultima etapa fiind data de 30 iunie 2021, cand vor fi ridicate majoritatea restrictiilor existente. Conform informatiilor comunicate de guvernul francez, incepand cu data de 09 iunie 2021, turistii vor putea intra in Franta fara carantina daca:

a. Prezinta dovada vaccinarii
b. Test PCR-negativ


DANEMARCA

Începând cu data de 1 mai 2021, autoritățile daneze aplică noi reguli de călătorie în contextul pandemiei de COVID-19.
a. Persoanele care s-au vaccinat complet, pot intra in Danemarca fara a fi necesara prezentarea unui test pcr-negativ

 

 

b. Persoanele care nu s-au vaccinat sau nu s-au vaccinat complet, pot intra in Danemarca in baza unui test pcr-negativ

c. Danemarca impune carantina obligatorie de 10 zile pentru cei care nu sunt vaccinati, chiar daca prezinta un test pcr-negativ.

d. Copiii cu varsta de pana la 13 ani sunt exceptati de la obligativitatea prezentarii unui test pcr-negativ


POLONIA

Polonia are deja implementată această măsură, prin urmare, dacă ai vaccinul făcut, inclusiv a doua doză, poți intra fără nicio restricție. La fel și pentru returul în România, ești exceptat de la carantină, indiferent dacă Polonia se va afla sau nu pe lista galbenă.
De asemenea, poti intra in Polonia fara carantina si daca ai avut COVID si poti dovedi asta in ultimele 6 luni de la intrarea in Polonia.
 
Site-ul Ministerului Afacerilor Externe, detaliază acest aspect:
 
Pentru călătoriile în Polonia, sunt exceptate de la obligaţia intrării în carantină, precum și de la cea a prezentării unui rezultat negativ al unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2, următoarele categorii de persoane care se deplasează în Polonia, indiferent dacă statul de provenienţă se află sau nu în spațiul Schengen: 
 
a. persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, cu un vaccin autorizat în UE (prin administrarea ambelor doze), 
b. persoanele care deţin un document care să ateste că au fost plasate în carantină, izolate la domiciliu sau spitalizate în urma confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele şase luni anterioare datei trecerii frontierei Republicii Polone
 

CROATIA

De la data de 01 aprilie 2021, Croatia a stabilit noile reguli si conditii de intrare in tara pentru cetatenii straini. Si in Croatia persoanele care au vaccinul facut pot intra fara nicio alta restrictie si fara test negativ covid. 
 
De asemenea, in aceleasi conditii, precum persoanele vaccinate, pot intra si cei care pot dovedi ca au trecut prin boala in ultimele 6 luni. Pentru acest lucru va fi necesara o testare rapida de tip antigen.
 
Site-ul Ministerului Afacerilor Externe, detaliază acest aspect:
 
Cetățenii străini, care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, trebuie să prezinte la intrarea în Republica Croația:
a. un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, dacă au trecut cel puțin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică (n cazul vaccinului care se administrează într-o singură doză)
b. un test molecular tip PCR cu rezultat pozitiv sau un test rapid antigen prin care se confirmă că persoana a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2, efectuate în ultimele 180 de zile anterioare intrării în Republica Croația și pentru care au trecut cel puțin 11 zile de la data confirmării până la intrarea pe teritoriul croat
c. Copiii cu vârsta până la şapte ani care călătoresc însoţiţi de părinte/tutore sunt exceptați de la obligaţia de a prezenta un test negativ dacă părintele/tutorele prezintă un test PCR negativ, test rapid antigen negativ, un certficat de vindecare COVID-19 sau un certificat de vaccinare împotriva COVID-19
 

GRECIA

 
Si Grecia, a anuntat aceleasi masuri de acces fara restrictii pentru cei vaccinati sau care pot dovedi ca au anticorpi si au trecut prin boala. În data de 19.04.2021, guvernul elen a actualizat informația cu privire la accesul în Grecia efectuat cu transport terestru prin 2 puncte vamale: granița Promachonas (Kulata) și Nymphaio (Makaza) și pe cale aeriană prin 9 aeroporturi: Atena, Thessaloniki, Heraklion, Corfu, Rodos, Kos, Chania, Mykonos, SantoriniPentru a intra in Grecia, turistii romani o pot face in 2 variante, la alegere:

 

 

a. Prezentarea unui test negativ RT-PCR Covid (prelevat cu maxim 72 ore înainte de data de intrare în Grecia), inclusiv pentru copiii cu vârsta peste 5 ani.
b. Dovadă de vaccinare împotriva COVID-19 în limba engleză (minim 14 zile de la data rapelului)


BULGARIA

 
La data de 23 aprilie 2021, Ministerul Sănătății din Bulgaria a anunțat regulile de intrare în țară de la 1 mai.
 
Începând cu 1 mai, începutul oficial al sezonului de vacanță de vară al Bulgariei, intrarea în țară va fi posibilă dacă va fi îndeplinită una dintre cele trei cerințe, a declarat ministrul sănătății, Kostadin Angelov, într-o conferință de presă din 23 aprilie:
a. Certificat de vaccinare impotriva Covid-19

 

 

b. Test PCR negativ sau test rapid antigen (ambele prelevate la clinici autorizate)

c. Certificat medical din care sa reiasa ca ai avut covid-19 in ultimele 6 luni

Tipurile de teste antigenice care vor fi acceptate vor fi listate pe site-ul Ministerului Sănătății din Bulgaria.

Copiii cu varsta sub 6 ani vor fi exceptati de la aceste reguli (informatie neconfirmata inca in mod oficial).

Sursa: https://sofiaglobe.com


MUNTENEGRU

Si Muntenegru, permite intrarea in tara a cetatenilor straini, fara test covid, carantina si nicio alta restrictie, pentru cei care au vaccinul facut.
 
Site-ul Ministerului Afacerilor Externe, detaliază acest aspect:
 
Documentele prezentate de cetățenii muntenegreni și cetățenii străini care doresc să intre în Muntenegru, prin toate punctele de trecere a frontierei, trebuie să îndeplinească următoarele condiții, în funcție de tipul documentului ales:
 
a. Testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 trebuie să fie eliberat de un laborator înregistrat și să aibă o valabilitate de 48 de ore.
 
b. Rezultatul pozitiv al unui test serologic – anticorpi clasa IgG trebuie să fie eliberat de un laborator înregistrat, iar valabilitatea acestuia să nu fie mai mare de 30 de zile.
 
c. Dovada privind administrarea celei de-a doua doze de vaccin împotriva COVID-19 trebuie să fie eliberată de o instituție medicală și să rezulte că vaccinul a fost administrat cu cel puțin 7 zile înainte de intrarea în Muntenegru.
 

ESTONIA

Incepand cu data de 02 februarie 2021, poti calatpri in Estonia fara a sta in carantina si fara obligativiatea prezentarii unui test covid negativ daca:
 
a. ai efectuat vaccinarul impotriva Sars-Cov-2
b. ai trecut prin boala si te-ai vindecat in ultimele 6 luni de la intrarea in Estonia
 

SLOVENIA

In acest moment, in Slovenia, persoanele vaccinate sau care au trecut prin boala, pot calatori fara test pcr negativ si fara obligativitatea de a sta in carantina.
 
Site-ul Ministerului Afacerilor Externe, detaliază acest aspect:
 
La intrarea în Slovenia, persoanele cu reședința într-un stat aflat pe lista roșie sau pe lista suplimentară trebuie să se supună unei perioade de carantină de 10 zile la adresa de domiciliu declarată.
Pot fi exceptate de la această obligație persoanele care prezintă la intrarea în Slovenia:
a. un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 ore de la recoltare, efectuat într-un stat membru UE, al spațiului Schengen sau în Slovenia, de către o entitate/persoană recunoscută/ acreditată de Institutul de Microbiologie și Imunologie și Laboratorul Național pentru Sănătate, Mediu și Alimentație (https://www.nlzoh.si/);
b. un test rapid de antigen efectuat numai într-un stat membru UE/spațiul Schengen, cu o valabilitate de 24 de ore de la recoltare;
c. un test molecular tip PCR cu rezultat pozitiv efectuat cu cel puțin 21 de zile anterior intrării, dar nu mai mult de șase luni, sau o adeverință medicală (numai din statele membre UE și ale spațiului Schengen) care atestă vindecarea persoanei de COVID-19 și absența simptomelor, eliberată cu maximum 6 luni anterior sosirii;
d. un certificat de vaccinare anti-COVID-19, cu menționarea unui termen de cel puțin 7 zile de la vaccinarea cu a doua doză de vaccin Pfizer/Biontech, cel puțin 14 zile de la a doua doză de vaccin Moderna sau cel puțin 21 de zile de la prima doză de vaccin AstraZeneca
 

LITUANIA

In acest moment, orice persoana poate calatori in Lituania, fara carantina si test pcr, daca are vaccinul facut.
 
De asemenea, ca si in celelalte state, pot intra fara restictii si cei care nu au vaccinul facut, dar pot dovedi ca au trecut prin boala si s-au vindecat.
 
Site-ul Ministerului Afacerilor Externe, detaliază acest aspect:
 
Sunt exceptați de la măsura prezentării testului negativ, efectuat cu până la 72 de ore anterior intrării în Lituania: membrii echipajelor care operează vehicule de transport comercial autorizat de pasageri, persoanele cu vârsta sub 16 ani, persoanele care tranzitează Lituania, persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze (și pot prezenta un certificat medical care să ateste vaccinarea) și persoanele care au fost confirmate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat (în acest caz trebuie prezentată dovada testului pozitiv, tip PCR sau antigen, tradus în limba lituaniană, engleză sau rusă) .
 

ALBANIA

Pentru a calatori in Albania, cetatenii romani pot intra fara nicio restrictie. Albania nu solicita nici macar test covid. Nici vaccin, nici test anticorpi. 
 
Cetățenii români pot efectua deplasări între Albania și România, pe cale terestră, tranzitând Macedonia de Nord, Serbia și Bulgaria.
 

MALTA

Malta a anuntat ca va deschide sezonul turistic la 1 iunie.
 
a. Persoanele vaccinate 
b. Persoanele care au trecut prin boala si au anticorpi vor putea călători fără restricții.
c. Persoanele care nu au anticorpi si nici vaccin, vor putea intra in baza unui test pcr-negativ.
 

ISLANDA

Toti cetatenii UE care sunt vaccinati sau prezinta un test pcr negativ sau pot face dovada ca au trecut prin boala si au anticorpi sunt scutiti de la masura carantinarii.
 
Conform MAE: 
Persoanele care pot prezenta un certificat eliberat în baza unui test molecular tip PCR sau de anticorpi, efectuat într-un stat membru UE/AELS, conform căruia au fost infectați și s-au vindecat de infecția cu SARS-CoV-2 și persoanele care furnizează dovada validă a vaccinării complete împotriva COVID-19 sunt scutiți de a prezenta un test PCR cu rezultat negativ.
 

MOLDOVA

 
 Persoanele care au certificat de vaccinare pot intra fara test pcr si fara obligativitatea de carantinare.
 

MADEIRA

Pentru calatoriile in scop turistic, cei care vor sa ajunga in regiunea autonoma Madeira si s-au vaccinat sau pot dovedi ca au avut covid si s-au vindecat in ultimele 90 de zile, nu mai trebuie sa prezinte un test pcr-negativ.
 
La fel si copiii cu vasta sub 12 ani. Pentru cei care nu se afla in aceste 3 categorii, intrarea in Madeira se poate face in baza unui test pcr-negativ.
 

CIPRU

 
Ministrul Turismului din Cipru, a declarat luni, 26 aprilie, că țara se va deschide turiștilor vaccinați din 65 de țări începând cu 10 mai, vizitatorii fiind autorizați să intre fără a avea nevoie de un test Covid negativ sau să fie supuși unei carantine.
 
a. Personelor care prezinta dovada vaccinarii
b. Cei care nu sunt vaccinați, pot intra in baza unui test pcr-negativ
c. Copiii cu vârsta de sub 12 ani sunt exceptați de la măsura efectuării testelor tip RT-PCR
 

SUEDIA

 
Pentru a calatori in Suedie, cei care s-au vaccinat nu este necesar sa prezinte test pcr-negativ si nici sa stea in carantina.
 

PUNTA CANA

 
Punta Cana, la fel ca si Albania, nu solicita test pcr-negativ, nici vaccina, nici test anticorpi. Practic, oricine poate mege in Punta Cana, fara nicio retrictie.
 

SLOVACIA

Începând cu data de 26 aprilie 2021, persoanele care sosesc din România, în Slovacia, trebuie: 
 
a. să se înregistreze prin intermediul paginii de internet: http://korona.gov.sk/ehranica, cel mai târziu la intrarea pe teritoriul Republicii Slovace și să prezinte, la cerere, dovada înregistrării
b. să dețină un test antigen cu rezultat negativ, care să nu depășească 48 de ore sau un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Slovace
c. să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, care se poare încheia după obținerea unui rezultat negativ la testarea moleculară tip RT-PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuată cel mai devreme după a 8-a zi de izolare.Exceptii: Persoanele care sosesc din România în Slovacia și care au fost vaccinate anti-COVID-19 sau persoanele care detin un certificat care atesta faptul ca au fost infectate cu Covid-19 in ultimele 6 luni pot efectua un test pcr oricand dupa intrarea in Slovacia fara a mai sta in carantina 14 zile.
 

ADEVERINTA DE VACCINARE O POTI DESCARCA: AIcI

Please follow and like us: