TOP 10 BEST PLACES TO TRAVEL IN JANUARY 2021

 

TROMSO

TEMPERATURA: -1°

ZBOR: 1 ESCALA

Tromsø se află în nordul Norvegiei, situat la 350 de kilometri nord de cercul polar polar. Tromsø este capitala Arcticii, înconjurată de fiorduri și munți frumoși. Așezarea umană datează de mai bine de 10.000 de ani, în timp ce cultura sami locală are o vechime de cel puțin 2.000 de ani. Tromsø a fost fondată în 1794 și are o populație de aproximativ 70.000 de locuitori și acoperă o suprafață de 2.516 kilometri pătrați. Municipalitatea are o populație de (2015) 72.066, dar cu un aflux anual de studenți are peste 75.000 în cea mai mare parte a anului. Cea mai mare parte a orașului Tromsø, inclusiv centrul orașului, se află pe insula Tromsøya, la 350 de kilometri nord de Cercul polar polar. În 2012, Tromsøya avea o populație de 36.088. Părți substanțiale ale zonei urbane sunt, de asemenea, situate pe continent la est și pe părți din Kvaløya – o insulă mare la vest. Tromsøya este conectat la continent prin podul Tromsø și tunelul Tromsøysund, iar cu insula Kvaløya prin podul Sandnessund. În anii 1850, Tromsø a devenit centrul pentru capcane în regiunea arctică. La începutul anilor 1900, a fost punctul de plecare pentru expedițiile în regiunile arctice și antarctice, de unde și porecla – „Poarta către Arctica”.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


LISABONA

TEMPERATURA: 15°

ZBOR: DIRECT

Lisabona, oraș, port, capitala Portugaliei și centrul zonei metropolitane Lisabona. Situat în vestul Portugaliei, pe estuarul râului Tajo (Tejo), este capitala cea mai vestică din Europa continentală și servește drept principalul port al țării, cel mai mare oraș și centrul comercial, politic și turistic. Numele orașului este o modificare a vechiului Olisipo (Ulyssipo), iar întemeierea acestuia a fost atribuită moștenirii lui Ulise (Odiseu), eroul Odiseei lui Homer; lui Elisei, pretins că ar fi fost un nepot al patriarhului evreu Avraam; și, mai credibil, pentru coloniștii fenicieni. Lisabona își datorează proeminența istorică portului său natural, unul dintre cele mai frumoase din lume. Zona orașului, 85 km pătrați. Pop. (2001) oraș, 564.657; metroul. suprafață, 2.661.850; (2011) oraș, 547.733; metroul. suprafață, 2.821.876.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


ZANZIBAR

TEMPERATURA: 32°

ZBOR: 1 ESCALA

Zanzibar evocă imagini exotice și romantice pentru un motiv întemeiat. Imaginați-vă apă limpede, plaje curate, comori culturale și plantații luxuriante. Istoria sa bogată este centrată în jurul orașului principal din piatră – cândva capitala unui imperiu care se întinde pe continente și de unde exploratorii celebri precum David Livingstone și Henry Stanley și-au început călătoriile de descoperire. Zanzibar, un arhipelag al multor insule mici, este o zonă semi-autonomă a Tanzaniei situată la aproximativ 25 de mile de coasta Oceanului Indian. Cele două insule principale sunt Insula PEMBA, la nord, și Insula UNGUJA mai mare la sud sau Zanzibar, așa cum este cunoscută pe scară largă. Aproximativ două treimi din populația de 1,3 milioane locuiesc aici, majoritatea stabilindu-se în vestul dens populat. În afara unui pumn de orașe principale, majoritatea oamenilor trăiesc în sate mici – comerț, agricultură de subzistență sau trăiesc în largul mării. Recifele sunt bogate în biodiversitate marină, făcându-le ideale pentru snorkelling și scufundări și cu kilometri de plaje din cel mai moale alb nisipuri, franjurate cu nuci de cocos, este un paradis tropical clasic. Sunt aceste scene uimitoare și stilul de viață relaxat care atrage vizitatori din întreaga lume.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


VALLETTA

TEMPERATURA: 16°

ZBOR: DIRECT

Valletta, Cetatea Cetății, Citta ‘Umilissima, „un oraș construit de domni pentru domni” este capitala Maltei: un oraș viu, care lucrează, inima administrativă și comercială a insulelor. Valletta este numită după fondatorul său, respectatul Mare Maestru al Ordinului Sf. Ioan, Jean Parisot de la Valette. Magnificul oraș fortăreață a crescut pe stânca aridă a peninsulei Muntelui Sceberras, care se ridică abrupt din două porturi adânci, Marsamxett și Grand Harbour. Începută în 1566, Valletta a fost finalizată, cu bastioanele sale impresionante, forturile și catedrala, într-un timp uimitor de scurt de 15 ani, și mai remarcabil este faptul că uneltele mecanice nu existau în acel moment și întregul oraș a fost construit în întregime de Valeta are multe titluri, toate amintindu-și trecutul istoric bogat. Este orașul „modern” construit de Cavalerii Sfântului Ioan; o capodoperă a barocului; un oraș de artă europeană și un oraș al patrimoniului mondial. Astăzi, este una dintre cele mai concentrate zone istorice din lume.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


CANCUN

TEMPERATURA: 28°

ZBOR: 1 ESCALA

Cancun este o mulțime de lucruri pentru mulți oameni. Pentru studenți vacanța de primăvară reprezintă o petrecere continuă. Pentru cei care se află în luna de miere romantică, destinația este perfectă pentru un început de viață în doi. Pasionații de sport pot prinde niște valuri grozave sau vă puteți scufunda în oceanul limpede. De la ruinele antice la plajele frumoase, Cancun oferă ceva pentru toată lumea. Într-adevăr, nu găsiți cu greu o destinație cu o mai mare frumusețe a naturii, cu multe atracții și bogății arheologice. Indiferent de ceea ce vrei, ai toate șansele să le găsești în Cancun. Înainte ca orașul Cancun să devină astăzi faimos în lume, o vacanță în Mexic înseamnă plajele și stațiunile de pe coasta Pacificului. Această zonă, cunoscută sub numele de Riviera mexicană, se întinde de la Mazatlan la Acapulco. Mulți ani, Riviera mexicană a fost singura regiune din țară cu atracții și facilități pentru vizitatorii din afară. Din fericire, acest lucru s-a schimbat la mijlocul anilor 80, când un boom al clădirii a făcut ca Cancun să fie astăzi renumit stațiune. Datorită frumuseții naturale a orașului Cancun, este greu de crezut că a durat atât de mult timp pentru a deveni o destinație de vacanță. Trebuie doar să vedem să credem frumusețea plajelor uimitoare. Imaginați-vă nisip moale, moale și alb ca zahărul, mângâiat de apele turcoaz, calde și limpezi din Caraibe. Regiunea Cancun poate fi împărțită în trei secțiuni distincte, dar conexe. Rezervația ecologică din Cancun veți găsi lagune și mangrove frumoase. Puteți petrece ani explorând frumusețea neatinsă.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


MALAGA

TEMPERATURA: 17°

ZBOR: DIRECT

Malaga este orașul cu cea mai mare activitate economică din Andaluzia, unde principala sa sursă de venit este turismul. Noile sale facilități tind să vizeze creșterea numărului de călători, îmbunătățirea aeroportului sau a rețelei de comunicații, atât a drumurilor, cât și a trenurilor de mare viteză din gara reformată Maria Zambrano.
Malaga are o importantă industrie de pescuit, cu un port care deține peste 500 de bărci care capturează hamsii proaspete, macrou, pește unic și merluciu, printre multe alte specii de pești.
Industria sa turistică și de pescuit fac din Malaga locul perfect pentru a savura mâncăruri rafinate de pește și fructe de mare.
Dacă vă place să faceți cumpărături, această provincie a experimentat o creștere a marilor centre comerciale de-a lungul anilor, unde putem evidenția Ikea, de exemplu, unul dintre cele mai renumite centre comerciale pentru mobilier și decorarea caselor în general, sau Decathlon pentru tot felul de articole sportive , Mediamarkt sau Worten pentru electronice, IT și aparate electrice … deși vom găsi multe altele.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


DUBAI

TEMPERATURA: 24°

ZBOR: DIRECT

Emiratul din Dubai este al doilea ca mărime dintre cele șapte Emirate Arabe Unite, dar are cea mai mare populație cu peste 3,33 milioane de locuitori începând din septembrie 2019. Peisajul urban din Dubai este întotdeauna tranzitoriu și în continuă schimbare, cu dorința sa constantă de a construi mai mari și mai bune decât înainte. Dacă a existat o insulă Palm, Nakheel s-a gândit la Insula Lumii. Burj Al Arab a fost eclipsat când Burj Khalifa a apărut. Dubai concurează constant cu sine, încercând să magnetizeze turiștii într-o lume de vis a atracțiilor. Această unitate este vizibilă în repere, centre comerciale, parcuri și hoteluri. Deși își protejează strict rădăcinile islamice tradiționale, permite spațiu pentru alte religii, o calitate rară în lumea arabă conservatoare. Din fericire, a reușit să se protejeze de extremism, făcându-l unul dintre cele mai sigure locuri de vizitat din Orientul Mijlociu. Dubai a apărut ca o metropolă cosmopolită care a crescut constant pentru a deveni un melting pot global, precum și un centru de afaceri și cultural. Un vizitator pentru prima dată în Dubai ar putea fi copleșit de atracțiile, activitățile, cumpărăturile și viața de noapte interesante, dar suntem aici pentru a vă ajuta. Iată o listă de top a lucrurilor de făcut în vacanță în Dubai.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


CATANIA

TEMPERATURA: 16°  

ZBOR: DIRECT

Al doilea oraș ca mărime din Sicilia după populație, Catania se întinde peste Câmpia Catania, între Marea Ionică și versanții Etnei. Zona rurală înconjurătoare, pe care erupțiile vulcanice au făcut-o foarte fertilă, este renunțată în principal la cultivarea citricelor. Legătura strânsă dintre oraș și vulcan este vizibilă și în clădiri, dintre care multe sunt construite în piatră de lavă. Potrivit lui Tucidide, Katane a fost fondată după 729 î.Hr. de coloniștii calcidieni din Naxos, pe dealul cunoscut acum sub numele de „Colle dei Benedettini”. În secolul al VII-lea. legiuitorul Caronda a dat orașului un guvern inspirat moderat, la jumătatea distanței dintre oligarhie și democrație. În 476 î.Hr., Catania a fost cucerită de Hieron din Siracuza, iar locuitorii au fost deportați, pentru a reveni după 15 ani. În timpul războaielor punice, orașul a fost cucerit de romani (263 î.Hr.) și a reușit să mențină o poziție de bogăție considerabilă până în epoca imperială. După decadența provocată de invaziile barbarilor și de cucerirea bizantină, orașul a fost ocupat de arabi, care au redistribuit pământul și au promovat agricultura și comerțul. În 1071, după cucerirea normandă, a început construcția catedralei și au fost fondate numeroase sate de țară, fiecare aflate sub jurisdicția unei mănăstiri. Sub șvabi, Frederic al II-lea a construit aici Castello Ursino, pentru a-și completa fortificațiile în această parte a Siciliei. Sosirea aragonezilor la Catania, pe care Curtea a ales-o deseori ca centru pentru activitatea sa, a dus la înființarea gimnaziului Siculorum, prima universitate siciliană de prestigiu. Marea erupție din 1669 și teribilul cutremur din 1693, care a afectat toată Sicilia de Est și a distrus cea mai mare parte a orașului, a anihilat o economie care se afla deja într-o stare critică. A fost aleasă capitală de provincie în secolul al XIX-lea. și din nou a început să se extindă către noi zone, până când și-a atins în zilele noastre imaginea actuală a unui oraș modern.

 BILETE DE AVION    CAZARE    ASIGURARE


SANTORINI

TEMPERATURA: 14°

ZBOR: DIRECT

Santorini este celebra insulă greacă din sudul Mării Egee. Se află la 40 de minute de zbor de la Aeroportul Internațional Atena sau la o plimbare medie cu 6 până la 8 ore cu barca de portul Pireu. Santorini este în esență ceea ce rămâne după o enormă erupție vulcanică care a distrus cele mai vechi așezări de pe o fostă insulă unică și a creat caldarea geologică actuală. O gigantică lagună centrală, dreptunghiulară, cu stânci abrupte pe trei laturi. Insula principală se înclină în jos până la Marea Egee. Capitala Fira, Oia și Imerovigli, se agață de vârful stâncii cu privirea spre lagună, stâncile vulcanice și faimosul apus de soare din Santorin. În afară de priveliștile uluitoare și apusurile de soare uimitoare, Santorini este bine cunoscut pentru vinurile locale care au a fost premiat la nivel internațional. Santorini găzduiește, de asemenea, incredibilele „Săpături” din Akrotiri, precum și ruinele Thera Antice și muzeele Thera Antice și Preistorice situate convenabil în apropiere de Pantelia Suites.

 BILETE DE AVION   CAZARE   ASIGURARE


AMMAN

TEMPERATURA: 12°

ZBOR: DIRECT

Amman, capitala Iordaniei, cu aproximativ 3 milioane de oameni, este un oraș fascinant de contraste – un amestec unic de vechi și nou, situat ideal pe o zonă deluroasă între deșert și fertila vale a Iordanului. În inima comercială a orașului, clădiri ultramoderne, hoteluri, restaurante inteligente, galerii de artă și buticuri se freacă confortabil cu cafenelele tradiționale și cu atelierele de mici meșteșugari. Peste tot există dovezi ale trecutului vechi al orașului. Aproape jumătate din populația Iordaniei este concentrată în zona Amman. Oamenii din Amman sunt considerați multi-culturali, multi-denominaționali, bine educați și ospitalieri. Ei primesc vizitatori și sunt mândri să le arate în jurul orașului lor fascinant și vibrant. Amman este centrul educației din Iordania, cu o serie de universități, colegii și academii.

 BILETE DE AVION    CAZARE   ASIGURARE


RECOMANDAMEveryDay HoliDay :


Verifica dimensiunile bagajelor: BAGAJE

**Daca iti place ceea ce facem, sustine acest proiect cu o donatie DONEAZA AICI . MULTUMIM!

***Va reamintim ca Pasagerul.ro nu este o agentie de turism ci doar un blog de tip DO IT YOURSELF cu ponturi de (cazare, bilete sau alte activitati).  Va multumim pentru intelegere.

 

Please follow and like us: